Boek een luku
Gratis NL verzending boven € 75
Niet goed geld terug garantie
Verzending 2 tot 4 werkdagen
Visa Mastercard
Sisa-Afiba-logo-horizontal
Label black owned woman
 0,00

Your Cart

Secure checkout

Geen producten in de winkelwagen.

Item added Item updated Item removed No more products on stock You entered wrong value.

Geen producten in de winkelwagen.

Fyo fyo Watra

Door Beheer SA op 11 januari 2021

Dit verhaal is geïnspireerd door mijn hoogzwangere dochter en met haar toestemming deel ik ervaringen die ik met haar heb gehad de afgelopen weken.

Aankondiging?

“Ma komt u naar mee naar het ziekenhuis?, ik heb pijn en ga bevallen. Toen ik de telefoon opnam keek ik naar de klok en het was een uur of 5. Mijn dochter was net 30 weken zwanger. Na een pittige week werken zou het weekend eindelijk beginnen. Niet gedacht dat ik mijn weekend in het ziekenhuis zou beginnen. Ik pakte mijn spullen en bereide mij voor op een lange avond en nacht, misschien wel weekend… Toen bedacht ik mij dat ik nog een ritueel voor haar uit zou voeren. Ik zou haar een Fyo fyo watra baden! Dit was door omstandigheden nog niet gebeurd. Ook zou ik alle benodigdheden voor het nemen van Faya watra uit Suriname over laten komen. Dit was ook nog niet gebeurd! Dus ik had last van stress! Was ik te laat? Was dit een aankondiging van mijn ongeboren kleinkind?

Ondersteuning van onze gidsen

Voordat ik naar het ziekenhuis ging, begon ik een gebed in mijn Dofo (tempel) en vroeg ik mijn dochter haar Voorouders en Winti’s en de mijne om begeleiding en advies. MOCHT het tijd zijn voor haar kind om geboren te worden, dan vroeg ik om een voorspoedige bevalling. En dat haar kind gezond mocht zijn. En als het zijn tijd nog niet was zij de zwangerschap moest voldragen. Mijn kaarsen heb ik brandend achtergelaten toen ik mijn weg naar het ziekenhuis maakte voor licht en begeleiding en dat de boodschappen helder mochten zijn.

Het nieuws

Ik neem jullie mee terug naar toen ik zei mij vertelde dat ze in verwachting was. Toen zij mij het nieuws vertelde gingen allerlei gedachten gaan door mij heen. Gedachten van zorgen, angst. Ben je er wel klaar voor? Vragen die je stelt als ouder werden gesteld. Haar relatie was ingewikkeld waar er de nodige spanningen waren en beladen woorden zijn gewisseld die niet goed zijn voor een ongeboren kind. Dit alles maakt dat ik haar een Fyo fyo watra moest baden om alle negativiteit weg te nemen rondom haar en het ongeboren kind.

In het ziekenhuis

Toen ik in het ziekenhuis kwam voelde ik rust en mijn dochter lag er ontspannen bij. Na een goed gesprek met mijn moeder in Suriname heb ik besloten haar in het ziekenhuis een Fyo fyo watra te baden. Ik ben onderweg gegaan naar mijn werkplaats en heb alle wiri’s (geneeskrachtige kruiden) die ik gelukkig op voorraad had en overige benodigdheden geprepareerd. En weer terug naar het ziekenhuis. Ik was net op tijd voor het bezoek van de arts. Deze gaf aan dat alles er goed uitzag en dat ze naar huis mocht en zij werd ontkoppeld van alle apparatuur. Dit was geweldig nieuws!

Het ritueel Fyo fyo watra

Het was inmiddels een uur of 11 in de avond. We hebben onze spullen ingepakt en verlieten het ziekenhuis. Mijn dochter was uitgeput en wou maar 1 ding, slapen. Ik zei tegen haar; vanavond ga je die Fyo fyo watra baden! En dan mag je gaan slapen. Zo gezegd zo gedaan. Tijdens het ritueel hebben wij alle negativiteit weggenomen, die men heeft gedacht, gedaan of gezegd. Je maakt gebruik van zwart, rood, wit blauw sarposi/ katoen en Javaanse stof om te scheiden van alle negativiteit. Een ei, kruiden, drang (rum) en overige benodigdheden. En wij gebruikten woorden die alles wegnemen.

Het was prachtig en de rust was heel fijn. Het baden van de Fyofyo watra heb ik afgesloten met een heerlijke Swiet watra. Nadat ik haar heb gebaad is het sindsdien rustig. En zit zij goed in haar vel. Positiviteit omringd haar nu.

Mocht jij ook interesse hebben in het onderwerp Fyo fyo watra? Neem dan contact met mij op: betty@sisa-afiba.com

Wil jij ook een Swiet watra baden? klik hier

Toch niet te laat!

Nu is ze 38 weken zwanger! Ik was gelukkig toch niet te laat en heb tijd om alles te regelen voor een voorspoedige bevalling en de nazorg.  Ik heb een mooie set (po, ketel en kruiden) voor haar om te Faya watra te nemen na haar bevalling. De Faya watra maakt de baarmoeder schoon, reinigt de vagina en heelt.  Voor meer informatie: Faya Watra Pakket Of Faya Watra Blend

Ook heb ik Bita voor haar om te drinken om haar inwendig te reinigen. Bita is een kruidendrank. Het is goed voor pijnen aan de baarmoeder (eierstok en eileider), buik en spijsverteringskanaal. Ook is het gunstig voor goede moedermelk en het kind.

Mocht je interesse in Bita kruidendrank hebben? Mail mij dan op: shop@sisa-afbia.com

Volgende week ga ik nog even snel naar de markt voor een paar meter gebleekte witte katoen om haar buik te binden na de bevalling voor ondersteuning van rug en buik om de buikspieren niet de kans te geven te verslappen

Mocht je interesse in ‘Het inbinden van de buik’ hebben mail mij op shop@sisa-afbia.com

Rust en harmonie

Als ik naar mijn dochter kijk dan zie ik de rust. Een vrouw die klaar is om moeder te worden. De liefde die zij voor haar kind heeft. Ik kijk uit naar de bevalling om haar bij staan en te begeleiden door alle pijnen. Dit met ondersteuning van onze Begeleiders en Winti’s die ik voel dat zij ons omringen. Ik ben supertrots op haar en waar zij nu staat. Je bent een prachtige moeder in wording en wanneer de kleine er is zijn hij onvoorwaardelijke liefde krijgen en hij zal niks te kort komen. Door mijn dochter een Fyo fyo watra te baden heeft het haar kind gelukkig een goede start en zal haar kind in vreugde en harmonie geboren worden.

Dit verhaal eindig ik met een prachtige foto. Een fotoshoot die wij samen hebben gedaan.

Wordt vervolgd….

Lees ook:
Sisa-Afiba-icon Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden
Home
Winkelwagen
Mijn Account
Afrekenen
Verlanglijst
homelockheartexitusercartmagnifiercrossmenuchevron-upchevron-downarrow-left

Voeg adres toe